31 Ocak 2012 Salı

TEDxReset : Yolculuk Nereye? QUO VADIS


TEDxReset 3. yılına girerken zihinleri resetlemeye devam ediyor.Bu süreçte farklı konu ve konuşmacılarıyla takipçilerinin bakış açısını değiştiren TED dünyayı geziyor. Ve bu yolculuk sürecinde 2 Şubat 2012'de Boğaziçi Üniversitesi'nde "TEDxReset : Yolculuk Nereye?" diyor. Konferans zihinleri açıcı bir etkiye sahip ilgi alanınıza göre eminim size yararlı olacak birşey bulabilirsiniz TED'de. Tabi illa konferansa katılım şart değil internetten canlı yayın söz konusu kaçırmamak lazım. Tabi orada bulunmak daha farklı olacaktır buna şüphe yok.

30 Ocak 2012 Pazartesi

Spartacus: Vengeance


Starz kanalın hiç şüphesiz en iyi dizisi  Spartacus.
Kısa bir geçmişe dönersek kahramanımız Trakyalı bir askerdir. Getaelar'ın sürekli baskısı ile Roma Ordusuna katılan kahramanımız ilk çarpışmada Getaeların çekilmesine göz yummak istemeyen Spartacus peşlerinden gitmek isterken Gaius Claudius Glaber Spartacus'a engel olur.Glaber Karadenize çekilme emri verir ancak Spartacus bu duruma karşı gelir ve köyüne doğru yol alır.

KirliSakal

Evet arkadaşlar ben bu blogun yani Biafor - Bir Aidiyet Form-'un daha çok dizi film kısmını yöneteceğim. Tabiki yoğun iş temposundan arta kalan sürelerde elimden geldiğince dünyadaki dizi ve filmleri (daha çok dizileri) tanıtmaya çalışacağım. Ben KirliSakal... Gerçek adım ise gizli kalsın.

Öncelikle kendimi tanıtacak olursam size bu blog konusunda az da olsa deneyimim vardır. Bir fanzinde yazardım. Kendime ait olan bir blogum vardı. Ancak şimdi o bloglardan eser yoktur.. Arkadaşım Harun bana bu teklifle tekrardan blog dünyasına geri dönmemi sağladı ve  bana bir bölüm ayırdı öncelikle Biafor kurucusuna müteşikkirim. Lafı daha fazla uzatmayacağım ve ben KirliSakal olarak sizlere ilk dizimizi tanıtmaya gayret edeceğim. Beklemede kalın.

Seksenler : Bir Dönem Komedisi


Seksenler son dönemde yayınladığı dizilerle dikkat çeken TRT'nin yeni hamlesi. Yine bir dönem dizisi ile karşı karşıyayız. Son zamanlarda bir dönem dizisi furyası aldı başını gidiyor ve ilgi de görmüyor değil bu diziler. Arz talep meselesi burada belirleyici faktör. İnsanların geçmişe olan özlemi her daim var olmuştur. Nedense geçen en kötü yıllar bile zaman geçtikte insanın gözüne daha toz pembe gelmeye başlar zamanla. Bunun örneklerini kendi içimizde de etrafımızda da görmek mümkün.

28 Ocak 2012 Cumartesi

Google Art Project : Dünyaca Ünlü Müzeler Bir Tık Ötede


Çoğumuz kendi yaşadığımız şehirlerdeki müzeleri gezmeye bile üşenirken dünyanın herhangi bir noktasında ki önemli müzeleri görmek için göstereceğimiz çaba çok olmasa gerek. Tabi bunun sebeplerinden biri de imkanların el vermemesi. Ve Google çalışanlarından Hindistan'lı Amit Sood'un önerisi ve 18 aylık süreçteki çalışmasıyla Google Art Project isimli çalışma Google'ın map, body, sky, street den sonraki yerini aldı. Bu çalışma sayesinde  düntanın en ünlü 17 müzesinden eserleri inceleme fırsatı buluyor kullanıcılar. Bu çalışma ile ilgili ilginç videolara ve ayrıntılara aşağıda kısa kısa ve maddeler halinde açıklayabiliriz.

27 Ocak 2012 Cuma

Yurdumdan ve Dünyadan Kar Manzaraları


Kar bütün yurdu etkisi altına aldı uzun süredir böyle fazla kar yağmıyordu ülkeye. Kar'a hasret kalan vatandaş bu özlemini karlar içinde geçirerek gideriyor. Tabi kar içinde vakit geçirirken ilginç eserlerde ortaya çıkmıyor değil. Özellikle bu sene daha çok dikkat çeken farklı şeyler ortaya çıktı. Bunlardan beğendiklerimi paylaşmak istedim eminim sizde beğeneceksiniz.

84. Oscar Adayları


Sinema ödülleri dendiğinde akla ilk gelen Oscar Ödül Töreni 26 Şubat Pazar gecesi düzenlenecek. Acaba bu sene Oscar'a aday bir Türk filmi olur mu derken yine olmadı. Umutlar seneye kaldı. En fazla adaylık kazanan filmler 11 adaylıkla "Hugo" ve 10 adaylıkla "The Artist" olurken, En İyi Film kategorisinde bu sene 9 film yarışacak. Ve işte adaylar;

Unthinkable - Akılalmaz : İç Çatışma


Unthinkable (Akılalmaz) filmi çok klasik bir senaryonun ötesinde verdiği mesajlarla öne çıkıyor. Yoksa senaryo karşısında izleyicinin etkilenmesi imkansız. Tabi senaryoyu verilen radikal mesajlar ve birkaç oyuncunun sergilediği performans kurtarıyor ve filmi izlenilebilir kılıyor.

23 Ocak 2012 Pazartesi

Kapalı Kapılar Ardında: Facebook - Bacasız Sanayi


Hayatımıza girdiği günden bu yana çok önemli bir yer tutan Facebook'un nasıl bu kadar büyük bir güç haline geldiğini birçok kişi merak ediyordur. Dünyanın 1/9 unun bu mecrada yer aldığını düşünürsek böylesine büyük bir işletmenin nasıl ve neden bu kadar etkili ve hızlı şekilde büyüdüğünün bir çok cevabı var. Bu cevapları bulmamız için BBCnin bu işe el attığını görüyoruz.

22 Ocak 2012 Pazar

Bir Zamanlar Anadolu'da: Kasvetli Bir Hikaye

Bir Zamanlar Anadolu'da 12 saatlik bir olay üzerine kurulu ancak olaydan çok insana odaklı bir film. Asıl olarak filmde cereyan eden olayın değil karakterlerin ve toplumda kabuk tutmuş yaraların anlatımını çarpıcı ve alışılagelenden çok farklı biçimde görüyorsunuz. Ağır bir dram izliyorsunuz. Öylesine karanlık, öylesine boğucu ama bir o kadar da gerçekçi ki filmde anlatılmak istenene dikkatle odaklanırsanız aklınızdan uzun süre silinmeyecek mesajlar veriyor. 

20 Ocak 2012 Cuma

Yaratıcı Facebook Zaman Tüneli Tasarımları

Facebook kullanıcılarının profil sayfalarının geçmişini görmesine olanak tanıyan zaman tünelinin tanıtımı eylül ayında yapılan F8 konferansında yapılmıştı. Geçtiğimiz aralık ayında ise kullanıma sunulmuştu. Profil görünümünde de yenilikle oldu. Bunlardan en dikkat çekeni kapak fotoğrafları oldu. Ve tabiki yaratıcı fikirler yine durmadı çok özel kapak fotoğrafları ortaya çıktı. İsterseniz uzatmadan bu kapak fotoğraflarından çok özel örneklere bakalım.

Rolling in the Deep Furyası


Adele'nin 2010'nun sonlarına doğru çıkan 2. albümünün çıkış parçası Rolling in the Deep. Evet 2010 bitti, sonra 2011 de bitti 2012'ye de girdik ama hala popüler Rolling in the Deep. Açıkçası bu ilgiyi haketmiyor da değil. Dinlerken kendinizi şarkıya kaptırıyorsunuz kesinlikle. Bu şarkıya sadece dinleyiciler değil amatör profesyonel müzisyenlerde kendini kaptırmış görünüyor. Öyle ki şarkı piyasaya çıktığından bu yana sadece Adele için değil birçok kişi için çıkış parçası oldu adeta Rolling in the Deep. Cover üstüne cover geldi Rolling in the Deep parçasına. Dünyayı yavaş yavaş sarmaya başladı ve bakıyorum sanki cover'ını yapmazlarsa yaşayamayacaklarına inanan insanlardan birer birer cover parçalar gelmeye devam ediyor.

19 Ocak 2012 Perşembe

Kitapların Sevinci (The Joy Of Books)


Her ne kadar gelişen teknoloji ile beraber internet dünyasında dökümanların, e-kitapların çıkması ve yaygınlaşmasına rağmen kitap sayfalarının cazibesi her zaman daha farklı gelir okuyucuya.

18 Ocak 2012 Çarşamba

Başlıyoruz...

    
      Bir şeye başlamak her zaman zordur. Bir konuyu açarken, bir işe başlarken, yeni bir sayfa açarken, ilk adımı atarken hep nasıl başlayacağımızı bilemeyiz niyetleniriz birşeylere ama bir türlü başlayamayız hayatımız böyle geçer gider çoğu zaman cesaret etmek inanmak çabalamak tabiki işimizi kolaylaştıracaktır.

Newer Posts

Paylaşım Butonları

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...