16 Şubat 2012 Perşembe

Google'a Dair Çok Özel Bilgiler

Hemen her internet kullanıcısının ilk öğrendiği ilk girdiği site olan Google gün geçtikçe internet aleminde daha büyük yer alıyor. Öyle ki herhangi adını bildiğimiz siteye bile adres çubuğuna yazarak girmektense ilk önce Google'da aratıp ondan sonra giriyoruz. Bu derece önemli olan bu sitenin geçmişini anlatan farklı çalışmalar yapılmakta. Bu konuda onlinephd sitesi de boş durmamış. Bu bilgileri ne kadar akıcı ve dikkat çekici şekilde aktarabiliriz diye düşünsek herhalde ancak böyle güzel bir şey ortaya çıkardı. Hem istatistiksel hem grafiksel hem de akıcı şekilde yapılan bu çalışmaya göz atarsanız Google hakkında yeteri kadar genel bilgiye sahip olabilirsiniz.
Yapmanız gereken infografik üzerindeki oklara tıklayarak yeni sayfaların açılmasını sağlamak. Bu şekilde Google kurucuları Sergey Brin ile Larry Page'in tanışmalarından günümüze gelen Google'ın renkli tarihine göz atabilirsiniz. İnfografik Google'ın 1995'ten bu yana kullanıcı sayıları, çalışan sayısı, net geliri ile ilgili sayısal verilerin yanı sıra birtakım belli başlı önemli olayları da bizlere aktarıyor göz atmanızı tavsiye ederim. 
Ayrıca bu çalışmanın altında The Evolution of Search adlı 6 dakikalık video ile şirketin uzmanlarından Google tarihini dinleyebilirsiniz.(Türkçe altyazı mevcuttur.)

Online PhD tarafından hazırlandı.

Türkçe altyazı için videoyu açtıktan sonra alt sütundaki "cc" tuşuna basarak Turkish seçeneğini tıklayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts

Paylaşım Butonları

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...