10 Şubat 2012 Cuma

Harper's Island : Birer Birer


Harper's Island 13 bölümlük bir mini dizi. Bu tarz dizilerin en güzel yanı izleyiciyi sıkmadan tadında seyir sunmaları. Bu dizi de aynı şey söz konusu doyumluk değil tadımlık, yeteri kadar memnun kalıyorsunuz diziden. Hatta kimi izleyici için bir çırpıda izlenebilecek dizilerden. Bunu başarabiliyorsa bir yapım bunun kötü olduğunu söylemek de oldukça zor olacaktır. Tabi ayrıntılı olarak irdelersek dizi hakkında daha rahat bir ön bilgiye sahip olabilirsiniz.

Dizinin konusuna dair şunları söylebiliriz ki ilk izlemeye başladığınızda ne ile karşılabileceğinizi tahmin edebiliyorsunuz. Harper Adası olayların gerçekleştiği yer olarak seçilmiş. Harper Adası'nda bir süre önce seri cinayetler işlenmiştir. Bu ada tarihi için ilk olacaktır ancak son olmayacaktır. Dizinin çıkış noktası budur. Ve adanın en yakın olduğu yerleşim merkezi olan Seattle 'da bir düğün sebebi ile bir grup insan bir araya gelir. Daha sonra düğün ada da devam edecektir. Hep beraber oraya giderler. Grup içerisinde adaya yabancı olmayan kişiler de vardır. Ve bir süre önce işlenen cinayet ile ilgileri olması esrarengiz adada yeniden olayların tetiklenmesine sebebiyet verir. Ve kimin katil kimin masum kimin kurban olacağını bilemezsiniz. Dizi esrarengiz, gizemli ve gerilimli sahneleriyle bu klişe konusuna rağmen zevkle izlettiriyor kendini.

Dizinin konusundan daha fazla bahsederek izlemenizi gerektirmeyecek hale sokmaya gerek yok. Ancak şunu söylemek gerekir ki çok fazla kişi tarafından bilinmemesi bu dizinin tanıtılmasını gerektiriyor. Aksiyon, gerilim, suç, gizem, dram, macera ve psikolojik türler içinde değerlendirebileceğimiz birçok sahnesi mevcut. Oldukça da kafa karıştırıcı ve izleyiciyi ters köşe yapabilecek yapısı olan bir yapım. Bol miktarda ölüm göreceksiniz ama her ölümün farklı oluşu ne zaman olacağına dair bekleyiş sizi oldukça gerecek ki böyle yapımlardan daha fazla ne beklenebilir ki. Çok başarılı buldum bu açılardan diziyi. Av ve avcının karıştığı gelgitlerin oldukça çok yaşandığı mekan olarak doğru seçim olduğunu düşünebileceğiniz her insanın bir anda canileşebileceğini göreceğiniz bir yapım.
Spoiler İçerir ==> "One by one" diziyi özetleyen bir replik olarak görebilirsiniz. Dizinin sonunda gerçekten birer birer yok olan hayatlara şahit olacaksınız. Tam öldü derken kurtulanlarla tam kurtuldu derken ölenler arasında kalacaksınız. Ne kadar son bölümlere doğru bazı saçmalıklar olsa da bu kadarını hoş görmek gerekir herhalde.

Oyuncu kadrosunda ünlü oyunculara yer vermemesine rağmen zengin oyuncu kadrosu ve bu süreçte birçok karakteri izleme şansı bulmanız yine diziyi zevkli kılan etkenlerden. Tabi ki bazı oyuncuların hikayelerine daha çok odaklanıyor dizi ancak yan karakterlerin doğru seçimi ve hikayeye yerleştirilmesi başarılı olmuş. Lafın kısası izlemekten pişman olmayacağınız dizilerden. Evet size pek bişey katacağını sanmıyorum ancak tek amacınız eğlenmek ise doğru tercih Harper's Island olacaktır. Bir şaheser olmasa da izlemek için gerekli özelliklere sahip bir dizi özellikle gerilim ve gizem severler için birebir olacaktır.
Puan:
(7.8) ==> "★★★★★★★★☆☆" ✍  IMDb:(7.4)

 Fragman

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts

Paylaşım Butonları

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...