1 Mart 2012 Perşembe

Türkün Dijital Video Dersiyle İmtihanı Hollywood'da Sonlandı


İnternet'in nimetlerinden yararlanan insanlar gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Son dönemde buna verilecek örneklerden biri de Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı bölümü öğrenci Doğan Can Gündoğdu'nun temmuz ayında görücüye çıkacak The Dark Knight Rises filmine hazırladığı jenerik sinema dünyasında yankı uyandırdı.

Doğan Can Gündoğdu'nun aslında Dijital Video dersi için hazırladığı bu jeneriği internete yüklemesi ile bir anda yükselen grafiği ve özellikle sinema yapımcılarının dikkatini çekmesi Jeneriğe olan ilginin daha da artmasına sebep oldu. Tabi bu jeneriğe olan ilginin artması hiç de anormal bir şey değil. Öyle ki bu jenerik için Christopher Nolan'ın Gündoğdu ile neden çalışmıyor diye site bile açıldı. Buradan bu siteye ulaşabilirsiniz. Şimdiden Hollywood'da bir şirketle anlaşan Gündoğdu bir çok şirketten de teklif almaya devam ettiğini söylüyor. İnternetin yeteneklere kendini gösterme şansını tanıması internetin en iyi yönlerinden biri. Jenerik deyince genelde sadece kast tanıtımı yapılır. Ve izleyici bunu genelde es geçer ancak böylesi etkileyici bir çalışma en az film kadar kendini izlettirecektir. Müzikler harika, görüntüler şahane, insanı zaman zaman geren zaman zaman egzotik tatlar veren görüntüler mevcut. Hiç bu kadar beğeniyle başka bir jenerik çalışması izlememiştim. İşte o çok konuşulan jenerik..


The Dark Knight Rises - Opening Credits Project










Can Doğan Gündoğdu bu jeneriği kendi imkanları çerçevesinde 10 lira maliyetle evde buz, yeni filmin resimleri, gazete baskıları ve evde bulunan ışıklardan yararlanarak yaptığını söylüyor.

Bunlarda Diğer Çalışmaları



0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts

Paylaşım Butonları

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...