23 Ocak 2012 Pazartesi

Kapalı Kapılar Ardında: Facebook - Bacasız Sanayi


Hayatımıza girdiği günden bu yana çok önemli bir yer tutan Facebook'un nasıl bu kadar büyük bir güç haline geldiğini birçok kişi merak ediyordur. Dünyanın 1/9 unun bu mecrada yer aldığını düşünürsek böylesine büyük bir işletmenin nasıl ve neden bu kadar etkili ve hızlı şekilde büyüdüğünün bir çok cevabı var. Bu cevapları bulmamız için BBCnin bu işe el attığını görüyoruz.
Dünyanın en büyük sosyal ağının arka planında yer alan olayları irdeleyen ve Facebook'a dair bir çok önemli bilgiyi içeren "Mark Zuckerberg: Insede Facebook" isimli belgesel ile BBC sosyal medyanın gelişimi konusuna ilgi duyanlara çok özel bir kaynak sunuyor. Bu konuya ilgi duyanların izlemesini tavsiye ederim.


Belgesel'in 50 dakika sürdüğünü görüyoruz. Ve belgesel Facebook büyümesinde rol alan ve şu an içinde olan kişilerle röportajlara yer veriliyor. Hatta Facebook fikrinin çalındığını iddia eden kişilere de söz verilmiş belgeselde. Ayrıca Mark Zuckerberg'in Facebook'un gelişim evresinde verdiği önemli kararların gelen tekliflere karşı gösterdiği davranışların hepsi irdeleniyor ve direk sahibinden bu bilgiye sahip olabiliyoruz. Çok samimi ve bir o kadarda bilgi verici bir belgesel. Aşağıdan belgeselin tamamını izleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts

Paylaşım Butonları

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...