2 Mart 2012 Cuma

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore : Kitapların Dünyası

Kitaplar her yere yakışıyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de 84. Oscar En İyi Kısa Animasyon Filmi ödülünü alan The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore filmi olsa gerek. Ödül avcısı film hemen hemen katıldığı her organizasyondan festivalden ödül almayı başarmış durumda.


15 dakikalık bu kısa animasyon filmi ile kitaba dair önemli anlamlar yüklenmiş. Kitap aşkını, kitapların insanın en iyi arkadaşlarından biri olduğunu sıcak bir hikaye eşliğinde anlatan film kitapların okundukça can bulduğunu ustalıkla gözler önüne seriyor. Senaryosunu William joyce'un yazdığı kısa filmin yönetmenliğinde William Joyce 'a Brandon Oldenburg eşlik ediyor.


Filmin konusuna gelecek olursak Mr. Morris Lessmore kitap sevdalısı bir yazardır. Hem kitaplara hem de yazarlığa olan tutkusu onu kitaplardan bir an olsun ayırmaz. Bir gün büyük bir kasırga olur her şey yerle bir olur. Ve bu kasırga onu bambaşka bir dünyaya götürür. Umutsuz bir şekilde ilerlerken bir kitap ile karşılaşır ve onu sahipsiz ama bir o kadar da sahibi olan bir kürüphane yönlendirir. Ve burada kitapların dünyası ile tanışır. Ömrünü burada sürdüren Morris kendisini dünyada daim uzun süre kılacak bir kitap yazar, cansız kitaplara can katar. Kimi zaman eğlenceli kimi zaman duygusal, naif sahnelerle bezeli mükemmel bir animasyon karşımıza çıkar. 15 dakika içinde kitapların dünyasına dair çok hoş şeyler öğreten bir kısa animasyon filmi The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore izlenmeye değer. Aşağıdan filmin tamamını izleyebilirsiniz. Bu film ilginizi çektiyse The Joy of Books (Kitapların Sevinci) videosu da ilginizi çekebilir.



The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore  









0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts

Paylaşım Butonları

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...